Hommikune "üllatus"

Sain siis täna oma "kauaoodatud" Bondora lepingute ülesütlemise hoiatuse:

"Käesolevaga anname teada, et seisuga 08.02.2021 Teil on võlgnevus summas 802.60 eurot, mis tuleneb Bondora AS-ga sõlmitud Laenulepingutest. Käesolevaks hetkeks Teie olete täielikult või osaliselt viivituses vähemalt kolme üksteisele järgneva tagasimaksega ning Bondora AS on sunnitud ülesütlema Teie laenulepingud.

Käesolevaga anname Teile viimase 30 päevase täiendava tähtaja oma kohustuste täitmiseks. Käesoleva teate loeme kättetoimetatuks 3 päeva möödudes kirja väljasaatmisest. Viimane tähtaeg likvideerida oma võlgnevus Bondora AS ees on 07.03.2021. Laenulepingu ülesütlemise vältimiseks palume tasuda viivitamatult kogu võlgnevuses olev laenusumma ning maksmata arved. Võla mittetasumise korral Teie laenulepingud öeldakse üles ning sissenõutavaks muutub kogu laenu jääk, sealhulgas intressid, vastavalt seadusele ja laenulepingu tingimustele."

Tulin täna nii hea meelega tööle,  motivatsioon laes. Nüüd aga tunne, et varisesin täitsa kokku. Käed värisevad ja selline tunne nagu kogu tahtmine midagi teha, kadus. Nägin nii palju vaeva, et jõuda kuidagigi järjele ja lõpuks see järgmine "pauk" tuli. Ma teadsin, et see mingi aeg tuleb, kuid kui see kohale jõudis, tundsin, et pole selleks siiski ette valmistunud. Kirjutasin neile, et ehk jõuaks kokkuleppele. Proovida ju tasus. Ma ei teagi nüüd, mida teha. Loodan, et vastavad midagi. Lootus ju sureb viimasena. :) Lisatöödega seda summat märtsi aluseks küll tasutud ei jõua. Ma ei usu ka, et tulumaksu tagastus selleks ajaks jõuab. Nüüd siis peab hakkama halvimaks valmistuma ja eks siis näeb, mis tulevik toob. Võlanõustaja juures aeg järgmiseks nädalaks.

Kommentaarid

  1. Ürita see üks kuumakse kuidagi tasutuks saada, siis on kahe kuumakse jagu võlas ehk nad ei saa enam lepingut üles öelda, sest seaduse järgi peab lepingu üles ütlemise ajal olema võlas vähemalt 3 järjestikust osamakset.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma kardan, et siin on see aeg juba mööda lastud. Sest 3 kuud võlgnevust sai juba täis ja nüüd on käivitunud juba see lisaaeg. Seadus ei kohusta Bondorat enam vastu tulema.

      Kustuta
    2. See lisaaeg ei puutu ju asjasse. Et kui lisaajal maksadki oma 3 kuu osamaksed täies mahus, siis öeldakse leping ikka ülesse? Mis selle lisaaja point antud juhul oleks? Et maksa või ära maksa, üles ütleme ikkagi.

      Kustuta
    3. Lisaaeg puutub vägagi asjasse. Lisaajal ongi ainus pääsetee kogu tekkinud võlgnevus ära tasuda (3 kuud). Siin enam jupitamise vastu võtmiseks seaduslikku kohustust ei ole.

      Kustuta
    4. Bondora vastas, et kui saan ühe kuumakse täielikult tasutud, siis saan kasutada B secure teenust. Ehk leping pikeneb, aga võlg nö kustub.

      Kustuta
    5. Sa siis polnud siiani Bondora maksepuhkust kasutanudki? Üks väike viide selle kohta: https://volglane.blogspot.com/2021/01/maksepuhkuste-valimaaraja-3-osa-bondora.html

      Kustuta
  2. Mulle teadaolevalt hakatakse tuludeklaratsioonirahasid välja maksma alates 26.02. Seega, kui sul mingeid erisusi seal pole, siis peaksid veebruaris isegi veel selle raha kätte saama.

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Olen tagasi! Mina ise 😊

Võlgade ümberkujundamine

Suu naeratab, aga kas ka süda?